A Pocsai porta története folytatódik!

2020. április 09. - Mike Klaudia

Ha elolvasod, megtudhatod hogyan néz ki a családi logisztika, milyen anyaként vállalkozni és jó tanácsok jönnek azoknak, akik szeretnének vállalkozni!

pocsaieper.jpg

Tovább

"Egyszer csak kipattant az agyamból, hogy lekvárokat fogok csinálni!"

Pocsai Magdival egy vállalkozói találkozón ismerkedtem meg. Bár nem a karrierváltás volt ott a fő téma, valahogy mégis szóba került, hogyan is indult az Ő Pocsai portájuk, ahol zamatosabbnál zamatosabb házi szörpöket, lekvárokat és ivóleveket készítenek. 

Jöjjön hát az Ő és családja története! 1. rész

pocsai2.jpg

Tovább

Azt hiszem most van az a pont, amikor nem szabad feladnom...

Januárban, amikor először hallottam a koronavírusról, nem gondoltam volna, hogy hamarosan mi is a saját bőrünkön érezzük. Annyira távolinak tűnt, ma pedig úgy érzem magam, mintha egy rossz filmbe csöppentem volna. Tegnap a Nagyvárad térnél süvített el mellettem egy mentő fehér szkafanderbe öltözött emberekkel. Ez nem film, ez valóság…

837.jpg

Tovább

"Nem bántam meg, hogy visszamentem alkalmazásba!"

Az előző postban Zita történetét olvashattátok, aki alkalmazottból lett vállalkozó. Majd ezután ismét visszatért munkavállalóként egy cég alkalmazásába.

Mi vezetett ehhez az újabb, nagy váltáshoz? Milyen volt újból kötöttségek között dolgozni?

2304.jpg

Tovább

"Nincsenek végleges döntések-muszáj merni és váltani!"

Zitát a baráti társaságunkból régóta ismerem. Mindig is céltudatosnak és optimistának ismertem. Sokszor váltott munkahelyet, volt alkalmazottból vállalkozó majd ezután ismét alkalmazásba állt. Szerinte nincsenek végleges döntések, viszont tudatosan kell foglalkozni a karrierrel és az éppen aktuális elvárásaink és élethelyzetünk szerint változtatni, alakítani. Nem sajnálva az időt önismereti munkára.

246.jpg

Tovább

Tények és tévhitek a szabadúszó életről

Immáron fél éve, hogy eljöttem a munkahelyemről és úgy döntöttem, hogy megpróbálok saját magam boldogulni, coachként. Ez az időszak minden szempontból izgalmas és tanulságos volt volt, mert igazából nem igazán tudtam, hogy pontosan mi is vár rám. Nyilván voltak már korábbi tapasztalatok a vállalkozásról, elképzelések és tervek. De az teljesen más, amikor már valóban benne vagy a helyzetben. Szóval itt is igaz, hogy a ”puding próbája az evés!”

Íme, néhány gondolat az elmúlt időszakban történtekről, amiről úgy gondolom érdemes írni, beszélni. Vagy azért mert tanulságos vagy azért mert vicces.

3007.jpg

Tovább

"Egy álmodozónak gondoltak. 8 évem van abban, hogy a családom elfogadja a munkámat!"

Ági gyógymasszőrként és masszázs oktatóként dolgozik, imádja a munkáját, hogy segíthet az embereken. Közben pedig egy egy éves kislány anyukája, ezért úgy alakítja az időbeosztását, hogy a picire is legyen elég ideje.

Kisgyerekes anyukaként mindenki arra vágyik, hogy ilyen rugalmas munkája legyen.

De mi is kell ehhez?

Ági esetében az a felismerés adta meg a kezdő lökést, hogy a multiból bizony ki lehet öregedni. Ezután nem tétlenkedett, kereste, hogy mivel foglalkozna szívesen. Majd a sok-sok évnyi tanulás és a kemény munka meghozta az eredményét. Őszintén mesélt az ügyfélszerzés nehézségeiről, a pénzhez való viszonyáról  és motivációjáról, hogy mi is hajtotta Őt ezen az úton.

hortobagyi-agnes-masszazsterapia.jpg

Tovább

"Ha valaki azt érzi, hogy menni akar, akkor lépje meg minél hamarabb!"

Kriszti egy régi, kedves ügyfelem. Mindig tudta, hogy gyerekekkel szeretne foglalkozni, de volt, hogy egzisztenciális okok miatt más munkát kellett, hogy válasszon. Élt már korábban Németországban és Angliában, végül gondolt egy nagyot és egészen Ausztráliáig ment, hogy megvalósítsa az álmait. Vele beszélgettem az újrakezdés nehézségeiről, a külföldi élet kihívásairól és jövőbeni tervekről.

 dscn4119_1.jpg

Tovább

4 dolog, amiben megváltozott az életem mióta szabadúszó lettem

13 év multizás után kiszakadni a megszokott rutinból, környezetből eléggé furcsa érzés. Mert bár várja az ember, viszont nem tudja pontosan, hogy milyen lesz. Természetesen vannak olyan helyzetek, területek, amelyekre lehet előre, tudatosan készülni, de adódnak olyan dolgok is, amire egyébként nem is gondoltam volna.

Összeszedtem néhány pontban, hogy számomra mi is volt a legnagyobb változás az elmúlt időszakban.

basket-coffee-coffee-mug-2967810.jpg

 Kép forrása: Pexels.com

Tovább